Lämmin kiitos kaikille tilapäiväämme osallistuneille!
108

Esittely

Mikko

Synnyin Kankaanpäässä maanviljelijäperheen toisena lapsena vuonna 1979. Sisaruksia minulla on kolme, kaksi siskoa ja veli.

Kouluni aloitin Vihteljärven ala-asteella vuonna 1986, kyläkoulussa joka toimii edelleen. Silloin lapsia koulussa oli noin 70 ja opettajia kolme. Yläasteen kävin Kankaanpään keskustassa. Sen jälkeen lähdin opiskelemaan maatilatalouden perustutkintoa Ilmajoen maatalousoppilaitokseen Etelä-Pohjanmaalle. Tämän jälkeen jatkoin Seinäjoen ammattikorkeakouluun opiskelemaan AMK-agrologiksi.

Opiskelu Ilmajoella oli erityisen mielenkiintoista aikaa. Se kasvatti minua ammatillisesti paljon, erityisen vaikutuksen minuun teki pohjalainen luonteenpiirre. Suoruus ja yrittäjyys ovat asioita joita opin pohjalaisilta opiskelukollegoiltani. Myös tuttava- ja ystävyysverkostot muodostuivat juuri tuohon aikaan varsin laajoiksi.

Opiskelujen välissä suoritin varusmiespalveluksen. Aloitin 1/98 saapumiserässä Niinisalon tykistöprikaatissa. Alokasajan jälkeen minut valittiin RUK -kurssille Haminaan 12.3 -9.7.1998. Kurssimme oli 212 Arcturus. Niinisaloon palattuani ehdin käymään kahdet taisteluharjoitukset Rovajärven ampuma-alueen vaativissa olosuhteissa. Palvelusajan loppuajan olin aliupseerikoulun apukouluttajana. Reserviin siirryin vänrikkinä.

Valmistuttuani opinnoista työskentelin kotitilallani. Tilan töiden ohella tein pienimuotoista metsäkoneurakointia. Erilaiset rakennustyöt niin metalli- kuin rakennusten rakentaminen ovat olleet minulle aina läheisiä. Omasta rakentamisesta ovat esimerkkinä perälevyt ja muitakin maatalouskoneita.

Perhe

Perheeseeni kuuluvat aviovaimoni Piia. Hän on koulutukseltaan tietotekniikan DI ja aiemmin työskennellyt koulutustaan vastaavissa tehtävissä. Nyt molemmat työskentelemme maatilayrityksessämme. Lapsia on neljä; kaksi poikaa ja kaksi tyttöä.

Maatila

Olemme pitäneet maatilaamme vuoden 2008 toukokuusta alkaen. Lypsykarjaa on ollut alusta lähtien. Vuonna 2011 rakensimme lihanautakasvattamon ja vuonna 2017 laajensimme lypsynavettaa ja siirryimme robottilypsyyn. Viljelypinta-alaa olemme määrätietoisesti hankkineet kokoajan lisää niin ostamalla kuin vuokraamalla. Metsää meillä on tällä hetkellä noin 100 hehtaaria ja jatkossa tulemme panostamaan sen lisähankintaan.